Na vsebino

Boris Pupič na pol poti do uspeha (video)

Foto: FB Sue Guscott
Foto: FB Sue Guscott

Boris Pupič, ki se je 15. marca v Avstraliji podal na eno najtežjih kolesarskih avantur na svetu Indian Pacific Wheel Ride (IPWR), je po dveh tednih življenja na kolesu približno na polovici poti do cilja. 57-letni Črnomaljec je po zadnjih podatkih prekolesaril okrog 2.500 kilometrov, kar pomeni, da ga do cilja v Sydneyu čaka še dobrih 1.900 kilometrov. Kolesarji morajo namreč premagati 5.500 kilometrov dolgo pot od Indijskega do Tihega oceana, od Pertha na zahodu do Sydneyja na vzhodu najmanjšega kontinetna na svetu.

Čeprav preizkušnja nima tekmovalnega značaja, Pupič v skupni razvrstitvi trenutno zaseda enajsto mesto. Ena od uporabnic Facebook skupine, ki spremlja udeležence na njihovi poti čez Avstralijo, ga je ujela tudi v objektiv svoje kamere.

Pupičeva pot od zahodne do vzhodne obale Avstralije se je sicer pričela vse prej kot spodbudno. Že po nekaj kilometrih kolesarjenja je namreč zaradi hudih krčev in dehidracije pristal v bolnišnici. Kot je zapisal na družbenem omrežju je očitno plačal davek dolgega leta iz Slovenije in precej drugačnih vremenskih pogojev. Vendar je že naslednji dan zapustil bolniško posteljo in bil znova na kolesu. Kot kaže je bilo okrevanje več kot uspešno.

Žal pa se je tudi letos še enkrat več izkazalo za kako nevarno preizkušnjo gre. Na 1664 kilometrov dolgi avtocesti Eyre Highway, ki povezuje Zahodno Avstralijo in Južno Avstralijo, je življenje pred dnevi izgubil eden izmed udeležencev dirke, njegov sotekmovalec pa je utrpel hude poškodbe. Že leta 2017 se je na tej poti smrtno ponesrečil ultramaratonec Mike Hall. Letošnje preizkušnje se je sicer udeležilo več kot 30 ekstremnih kolesarjev, številni so že odstopili.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj