Na vsebino

Boris Pupič tretjič od zahodne do vzhodne obale ZDA

Boris Pupič na trasi letošnje dirke po Ameriki. Foto: transambikerace.com
Boris Pupič na trasi letošnje dirke po Ameriki. Foto: transambikerace.com

Ekstremni kolesar Boris Pupič se je letos znova podal na Trans Am Bike Race, ki velja za najdaljšo in najtežjo kolesarsko preizkušnjo na ameriških tleh. 57-letni Črnomaljec je edini Slovenec med 46 udeleženci dirke, ki so se na 4.300 milj (6.920 kilometrov) dolgo pot od zahodne do vzhodne obale ZDA podali v nedeljo v Astorii (Oregon) in bodo do cilja v Yorktownu (Virginia), prečkali deset ameriških zveznih držav.

Pupič je po zadnjih podatkih prekolesaril dobrih 600 kilometrov s povprečno hitrostjo slabih 20 kilometrov na uro. Njegovo pot lahko spremljate na tej povezavi.

Neutrudni Črnomaljec se z ekstremnim kolesarjenjem ukvarja od leta 2010. Pred štirimi leti se je prvič podal na Trans Am Bike Race in postal šele drugi Slovenec, ki je uspešno prispel na cilj te ekstremne kolesarske preizkušnje. Lani je dosežek ponovil in po 30 dneh kolesarjenja, pogosto v ekstremnih vremenskih pogojih, uspešno prečkal ciljno črto.

Posebnost dirke je, da kolesarji celotno pot vozijo sami, vsaka pomoč tretje osebe je prepovedana, ni spremljevalne ekipe, ni vmesnih kontrolnih točk, trasa je točno določena, udeležencem pa na koncu ne podelijo nobenih nagrad.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj