Na vsebino

Črnomaljski planinci na Svetem Križu

Črnomaljski planinci in drugi ljubitelji narave so se v sredo, 27. aprila 2016, podali na tradicionalni deseti pohod na 593 m visok vrh Sv. Križ nad Mavrlenom, na katerem so ruševine stare cerkve in planinski bivak. Pet pohodnikov se je odpravilo proti vrhu od nekdanje tovarne Belsad v Kočevju pri Črnomlju. Po kolovozni poti so šli do Jelševnika, nato pa se povzpeli na Mavrlen. Pri gasilskem domu so počakali še na planince, ki so se odločili za krajšo varianto, med njimi tudi dva mlajša pohodnika. Pot so nadaljevali po markirani poti do bivaka na Sv. Križu. Pred nekaj dnevi je novi markacist Pavle Strugar pokosil okolico bivaka in namestil nov planinski kažipot na Mavrlenu.

Kljub deževni napovedi so se planinci podali na pohod, med hojo je bilo vreme pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Večkrat je obsijalo sonce, še posebej lepo se je zjasnilo na vrhu.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj