Na vsebino

Denis Jakša izgubil skupno vodstvo

Na progi Škedenj je v soboto potekala peta dirka državnega prvenstva v motokrosu, na kateri je nastopilo 126 tekmovalk in tekmovalcev. Nastopili so v osmih različnih tekmovalnih razredih, najmlajši na motorjih do 50 kubičnih centimetrov pa so se borili v pokalnem tekmovanju.

V odprtem razredu MX Open je bil do te dirke vodilni Denis Jakša (AMD Kolpa MXS) tokrat šele šesti in je tako izgubil skupno vodstvo. Suvereno je zmagal Slovenec v MX2 Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), ki je dirko državnega prvenstva odpeljal kot trening za pripravo na preostanek sezone. Pričakovano je prišel do skupne zmage, potem ko je bil prepričljivo najhitrejši v obeh vožnjah. Jakša je ciljno črto prve vožnje prečkal kot peti, v drugi je bil še mesto slabši, kar je na koncu zadostovalo za šesto mesto. Miha Bubnič (ŠD Myteam Motocross) je z drugim mestom postal vodilni dirkač prvenstva pred Jakšo, na zmagovalne stopničke se je zavihtel še Žan Žaler (TRK Tajfun Sport).

V kategoriji veterani 50 je Gorazd Vidic (AMD Kolpa MXS) osvojil osmo mesto, pričakovano je zmagal Bogomir Gajser (Motokross ski Gajser team).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj