Na vsebino

Desetletje delovanja balinarske sekcije Stranska vas pri Semiču

Včeraj je v Stranski vasi pri Semiču potekalo praznovanje 10. obletnice delovanja balinarske sekcije Stranska vas. Predsednik balinarske sekcije Stranska vas pri Semiču Slavo Simonič je ob tej priložnosti občini Semič podelil plaketo za finančno pomoč in asfaltno prevleko pri izgradnji balinišča. Plaketo je v imenu občine prevzela županja Polona Kambič.

Plakete so prejeli tudi Jože Per za vložen trud in delo ter organizacijo pri izgradnji balinišča, TGM Gregor Per za gradbena dela, prevozov gramoza in zemlje pri izgradnji balinišča, Blaž Kočevar kot pobudnik balinanja, pri sestavi in tolmačenju balinarskih pravil, Slavo Simonič kot prvi predsednik, ki jo še danes uspešno vodi, Zvonka Vindišman za ves vložen trud pri izgradnji balinišča - izdelava ograje, klopi in veliko manjših del, Franc Movern za vodenje in organizacijo balinarskih tekmovanj, Jeklostil Krupa za donacijo majic, trenerk ter drugih rekvizitov na balinišču, Aleš Brulc za vso pomoč ob zaključkih tekmovanj in srečanj balinarjev ter Tinka Lukanič kot balinarka z najdaljšim stažem.

Vsi domači balinarji so ob tej priložnosti dobili tudi bilten.

Še pred slavnostno prireditvijo se je na turnirju v balinanju pomerilo šest ekip. Najuspešnejše so bile Čebelice, drugo mesto so zasedli Padalci, tretja pa je bila ekipa Krupe. Sledile so ekipe Semič, Gradac in Športno društvo Kot. Prve tri ekipe so prejele pokale.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj