Na vsebino

Dobrodelno kolesarjenje tudi po belokranjskih cestah

Foto: arhiv Damija Zupija
Foto: arhiv Damija Zupija

Med 27. aprilom in 1. majem bo potekal kolesarski projekt Dobrodelno okoli Slovenije, ki ga organizirata ultrakolesarja Dami Zupi in Alojz Poglavc v sodelovanju s Slovensko karitas in društvom Celiac Slovenija, ki deluje na področju Dolenjske, Posavja in Bele krajine. V projektu bodo prekolesarili 1225 kilometrov v petih etapah in ob tem zbirali denar za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Glavni namen je v duhu dobrodelnosti privabiti čim več ljubiteljev kolesarstva, da se na trasi po vsej Sloveniji pridružijo kolesarjema. Dobrodelno akcijo so lani izvedli prvič, letos bo potekala v petih etapah s pričetkom v Novem mestu. Trasa bo kolesarja v prvi etapi, 27. aprila, vodila iz Novega mesta preko Vahte, mimo Metlike, Starega trga ob Kolpi, Kočevja, Ribnice, Postojne, vse do Portoroža. Na trasi se lahko zainteresirani kjer koli in kadar koli pridružijo karavani.

Vsak kolesar bo povabljen, da daruje znesek v višini najmanj 10 evrov. Preostale, ki bodo tako ali drugače spremljali napredek udeležencev, pa vabijo k darovanju petih evrov prek sms-sporočila ali na račun Slovenske Karitas, ki je glavna koordinatorica projekta.

Namesto šolskih potrebščin ali hrane so se letos odločili podariti kolesa, ker je opaziti upad gibanja in porast duševnih stisk pri otrocih, na kar je vplivala tudi epidemija. Kolikor več sredstev bodo zbrali, toliko več koles bodo tudi kupili. Prejemnike bodo predlagale regijske Karitas (Ljubljana, Murska Sobota, Maribor, Celje, Koper in Novo mesto).

Dobrodelno pedaliranje bo ozaveščalo tudi o celiakiji, neozdravljivi bolezni, ki je posledica preobčutljivosti za gluten. Letos bodo dobrodelni kolesarji sicer vozili pod sloganom Pot za srečo otrok, dogodek pa bo mogoče spremljati tudi virtualno.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj