Na vsebino

Dve ribiški tekmovanji

V soboto, 12. septembra je v organizaciji RD Radeče potekalo tekmovanje v lovu rib s plovcem POKAL SAVA – Radeče. Odvijalo se je na tekmovalnih trasah Sava – Rožno in Sava – Loka. Sodelovalo je devetnajst ekip slovenskih ribiških družin, vsaka pa je štela pet tekmovalcev.

Za ekipo sestavljeno iz mladih deklet in fantov je tekmoval tudi Klemen Rožič Šoštar iz Črnomlja. Tik pred zdajci je vstopil v ekipo na povabilo vodje Tine Pikelj, saj se ena izmed članic ni mogla udeležiti tekmovanja. Sara, Julija, Klementina in Tina so ga z veseljem sprejele, saj se poznajo in ribarijo že leta pa čeprav so z različnih koncev Slovenije. Poleg Julije Savšek iz njihove ekipe je bil drugi najmlajši med 95. tekmovalci srečanja.

Po štiriurnem ribolovu je sledilo tehtanje ujetih rib, kar je dalo zavidljiv rezultat za mladega ribiča. Z dobrimi sedmimi in pol kilogrami je zasedel sedmo mesto v svojem sektorju devetnajstih tekmovalcev. Če upoštevamo vedoč, da so bili prisotni v večini tekmovalci iz A in B članskih lig, kakor tudi članske državne ekipe raznih starostnih kategorij, je rezultat res odličen. Z dobrimi treningi, z dobrimi mentorji, pridobljenimi izkušnjami in znanjem, lahko v bodoče poseže še višje.

Čeprav je nastopil v ekipi z dekleti, nima predsodkov in še manj nespoštovanja do sotekmovalk. In kot pravi sam, spol ni pomemben, le da se razumejo, družijo in veselijo uspehov kot ekipa.

Komaj pa si je po poznem večernem povratku domov v Črnomelj, pripravi nove opreme in krme z vabami, odspal in nekoliko odpočil, je že zgodaj zjutraj sodeloval na drugem ribiškem tekmovanju na drugi lokaciji.

V nedeljo, 13. septembra se je tako udeležil enakega ribiškega tekmovanja v lovu rib s plovcem le kraj je bil malo bližji. V Kostanjevici na Krki je potekal zaključni krog sezone Zveze ribiških družin Bele krajine in Dolenjske, kjer pa je tekmoval za matično ZRD ekipo RD Novo mesto. Tekmovanje se je odvijalo na reki Krki, ki je manjša kot Sava, a vseeno tokrat mnogo zahtevnejša. Po štiriurnem ribolovu, kjer mu je uspelo uloviti slaba dva kilograma rib, je s to skupno težo zasedel tretje mesto v svojem sektorju.

Po seštevku štirih tekem pa je s svojima dvema drugima in dvema tretjima mestoma prispeval k skupnemu seštevku in končnemu drugemu mestu ekipe RD Novo mesto v tem ZRD tekmovanju. Tako je kot najmlajši član ekipe in hkrati lige prejel čestitke in spodbude za naslednja tekmovanja. Hkrati pa se je tudi sam zahvalil za sprejem in podporo v ekipo ZRD ribiške družine Novo mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj