Na vsebino

Dvodnevni pohod na Krn

V soboto in nedeljo, 8. in 9. julija, nas je 17 članov Planinskega društva Črnomelj »osvajalo« vrhove v Krnskem pogorju. Odpeljali smo se s štirimi avtomobili čez prelaz Vršič do Koče Klementa Juga v Lepeni. Po petih urah hoje oz. 1600 višinskih metrih smo mimo koče in jezera prispeli na osrednji cilj – Krn (2244 m). Čeprav po višini ne sodi med sto naših najvišjih vrhov, je zaradi višinske razlike in razgledov spoštovanja vreden cilj. Nato smo si ogledali še ostanke prve svetovne vojne na pobočjih Batognice, 2164 metrov. Sestopili smo mimo Peskov (nekaj planincev se je povzpelo na vrh) in sedla Prehodci do koče.

Po spanju v Domu pri jezerih smo se zjutraj povzpeli še na dvatisočaka Veliko Babo, dva udeleženca sta obiskala še sosednji vrh Veliko Monturo. Po sestopu v Lepeno do avtomobilov smo si popoldne ogledali še: korita Soče pri Krševcu, pri kraju Kal-Koritnica gozdno žičnico teleferiko Golobar, imenovana tudi Tolminka, ki je slovenski tehniški spomenik in trdnjavo Kluže s sotesko Koritnice.

Tokrat so nam vremenski pogoji omogočili, da smo prestavljen načrt izleta po enem tednu izpeljali.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj