Na vsebino

Dvodnevno lokostrelsko dvoransko prvenstvo

V soboto in nedeljo je v Ljubljani potekalo dvodnevno dvoransko prvenstvo v lokostrelstvu. Prvi dan je potekalo državno prvenstvo individualno in ekipno v vseh starostnih kategorijah. Drugi dan pa absolutno individualno in ekipno državno prvenstvo.
Tekme se je v spremstvu trenerke Lili Grahek udeležilo 8 tekmovalcev Lokostrelskega kluba Paradoks, ki so za udeležbo na državnem prvenstvu predhodno pristreljali normo, od tega so 3 tekmovalci in ekipa mladink nastopili tudi 2. dan tekmovanja. Tudi tokrat so posegli po visokih uvrstitvah: dva državna prvaka, ena podprvakinja in bron. Ekipno pa mladinke srebro in absolutno bron.

Na državnem prvenstvu 1. dan so tekmovali in se udeležili na:
Tekmovalca z dolgim lokom Branko Vardič, člani 5. mesto in Darko Štukelj, veterani 8. mesto.
Tekmovalci z ukrivljenim lokom Primož V. Grahek, dečki 1. mesto, Žana Pintarič, mlajše deklice 1. mesto, Urška Čavič, mladinke 2. mesto, Stella V. Grahek, mladinke 3. mesto, Nejc Kapele, mlajši dečki 5. mesto in Domen Štukelj, kadeti 15. mesto.
Ter ekipa mladink ukrivljeni lok ( Stella, Urška in Žana) 2. mesto.

Na absolutnem državnem prvenstvu 2. dan pa so tekmovali:
Ukrivljeni lok člani Primož V. Grahek 17. mesto, članice Stella V. Grahek 9. mesto, Urška Čavič 6. mesto in ekipa (Stella, Urška in Žana) 3. mesto.

Tekme se je udeležilo skupno 259 najboljših slovenskih lokostrelcev/lokostrelk iz 27 klubov.

Vir: LK Paradoks
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj