Na vsebino

Ilenič: Da sem najmlajši v reprezentanci, sem že navajen

Foto: @mitja_ilenic
Foto: @mitja_ilenic

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21. uri v San Antoniu v Teksasu igrala prijateljsko tekmo z ZDA. Obe ekipi bosta igrali v precej spremenjenih postavah, glavna prioriteta obračuna obeh selektorjev Matjaža Keka na slovenski in Grega Berhalterja na ameriški klopi bo tako ocenjevanje potenciala.

V slovenski vrsti je najizkušenejši Žan Karničnik s 24 nastopi, Timi Max Elšnik je pri 10, oba sta sicer tudi standardna člana Kekovih seznamov, Jan Repas ima tri nastope, Andres Vombergar dva, Sven Šoštarič Karič pa en nastop. Vsi drugi so še brez. Med njimi je tudi 19-letni Mitja Ilenič, ki je edini trening pred današnjo tekmo s soigralci opravil na stadionu Toyota Field v San Antoniu.

"Vesel sem, da sem tu z reprezentanco in komaj čakam na tekmo," je v pogovoru z mediji povedal Ilenič, ki kot igralec New York Cityja nastopa v ligi MLS in zaradi tega nekoliko bolje pozna tokratne nasprotnike Slovenije. Tudi on pa je v San Antoniu prvič.

"Drži, da sem najmlajši igralec v reprezentanci, a tega sem že navajen, saj sem tudi v preteklosti bil najmlajši v mlajših reprezentančnih selekcijah. To, da se imam možnost učiti od starejših in izkušenejših soigralcev si jemljem v čast," je še povedal mladi Tribučan, ki se mu je s pozivom v člansko reprezentanco izpolnila velika želja.

Tekma bo na stadionu Toyota Field s kapaciteto približno 8000 gledalcev. Z Američani se je Slovenija merila dvakrat. Prvič na svetovnem prvenstvu 2010, ko je bil izid 2:2, drugič pa leta 2011 na prijateljski tekmi, ko so ZDA slavile s 3:2.

Vir: STA, NZS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj