Na vsebino

Mitja Ilenič: Cilj je osvojiti šest točk

Foto: NYCFC
Foto: NYCFC

Mlada reprezentanca Slovenije se pripravlja na oktobrski tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let. V petek bodo Slovence gostili Ciprčani, v torek bo v Murski Soboti odigran še dvoboj z Avstrijci.

Za zdaj je v mislih slovenskih nogometašev zgolj petkova preizkušnja v Achnasu. "Pričakovanja pred tekmo s Ciprom so visoka. Po zmagi v Bosni in Hercegovini in porazu na tekmi s Francijo hočemo v oktobru osvojiti šest točk. Najprej se osredotočamo na tekmo s Ciprom, ko štejejo samo tri točke," poudarja Mitja Ilenič, ki je septembra v celoti odigral tako tekmo z Bosno Hercegovino kot tudi Francijo.

Nekdanji član Domžal v letošnji sezoni redno nastopa za New York City, ki še ima nekaj možnosti, da se prebije v končnico lige MLS. A zdaj je v mislih zgolj reprezentanca, Belokranjec pa dolgi poti v domovino poudarja, da v mladi izbrani vrsti vladajo dobri odnosi: "Vzdušje v ekipi je vrhunsko, zdi se mi, da je na zares visoki ravni. Vsi smo dobro povezani, zdaj pa moramo to prenesti še na igrišče in potem bo odlično."

V primerjavi s prvotnim seznamom, na katerem so se ob novincu Luki Bašu znašli tudi povratniki Martin Pečar, Enrik Ostrc in Anel Zulić, je prišlo do ene spremembe. Kapetan Martin Turk je bil priključen pripravam članske reprezentance, selektor Milenko Aćimović pa je v selekcijo do 21 let povabil še enega Belokranjca Lovra Štubljarja. Bivši vratar mlajših selekcij Krke in Domžal je pri 19 letih že del članske ekipe Empolija, v letošnji sezoni je bil sedemkrat uvrščen v moštvo za tekme Serie A.

Vir: NZS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj