Na vsebino

Jasmin Kurtić je nazaj

Foto: Paok FC
Foto: Paok FC

Iz Grčije prihajajo dobre novice. S 83 nastopi najizkušenejši član zdajšnje slovenske reprezentance Jasmin Kurtić, ki je zaradi težav s kolenom nazadnje zaigral konec oktobra lani in je seveda izpustil tudi obe marčevski tekmi Slovenije, je zdrav in se je vrnil na treninge Paoka, poroča Sportklub. To pomeni, da bo za junijski tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Finski in Danski, na voljo selektorju Matjažu Keku.

34-letni vezist v tej sezoni za Paok, ki ga čakata še dve tekmi, za svoj klub skorajda zagotovo ne bo več zaigral, saj je na izhodnih vratih Grčije. S Paokom, kamor ga je posodila Parma, bo sodeloval le še do konca sezone, potem pa poiskal nov izziv. Pogodba s Parmo mu namreč poteče, kariere tudi v Solunu zagotovo ne bo nadaljeval.

Glede na to, da Kanižaričan pol leta ni igral, v tej sezoni pa zbral le 12 nastopov, je njegova pripravljenost sicer vprašljiva, a po vsej verjetnosti ga bo Kek poklical v reprezentanco. Zraven je bil namreč že pred dvema mesecema, čeprav je bilo jasno, da ne bo nared.

Kurtić bo po koncu sezone pripotoval v Slovenijo in se za reprezentančne obveznosti pripravljal individualno, potem pa se bo priključil reprezentantom iz lig, v katerih bodo sezone končali že konec maja ali še prej in jih bo Kek verjetno zbral pred uradnim začetkom naslednjih reprezentančnih priprav, še piše Sportklub.

Vir: Sportklub

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj