Na vsebino

Vročemu Matku se nazaj v tujino ne mudi

Foto: posnetek zaslona
Foto: posnetek zaslona

Celje je trenutno ena najbolj uspešnih nogometnih ekip v prvi ligi Telemach, saj v zadnjih tednih serijsko niza točke na svoj prvoligaški račun in lovi drugo mesto na koncu sezone, medtem ko so si igranje v Evropi že zagotovili. Veliko zaslug ima pri tem trenutno najbolj vroč igralec v ligi Aljoša Matko, ki je z 11 zadetki najboljši strelec grofov. Krilni napadalec je na zadnjih treh prvenstvenih tekmah prispeval kar pet zadetkov in spomnil na svoje najboljše nogometne dni pri Bravu in Mariboru. Hitri Črnomaljec bo zagotovo eden najbolj nevarnih igralcev Celja tudi na sobotni tekmi proti Kopru.

Kljub temu, da ima Matko 23 let, pa je v nogometnem smislu že izkušen. Doživel je vzpone in padce, se preizkusil v vselej kruti nogometni tujini, dobre in slabe stvari pa doživljal tudi pri dveh največjih domačih klubih Mariboru in Olimpiji. Njegov meteorski vzpon je pred dvema letoma prekinila prometna nesreča, po neuspešnih epizodah v Hammarbyju na Švedskem in Olimpiji, sedaj preporod doživlja v dresu Celjanov.

“Imel sem obdobja, ko mi ni šlo, bil sem na Švedskem, kjer se ni izšlo po željah. A vedno sem imel v glavi, da je treba trdo trenirati, po povratku v Celje pa sem uspel obuditi svojo formo. Z glavo sem v Celju in ne razmišljam, da je treba spet na vsak način nazaj v tujino. Najprej želim v Celju do konca sezone oddelati tako, kot je treba,” je med drugim za Šport TV povedal Aljoša Matko.

Vir: Šport TV
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj