Na vsebino

Judo tekmovanje za Pokal Šiške 2019

Današnjega Judo tekmovanja za Pokal Šiške 2019 smo se udeležili s šestimi tekmovalci v st. kat. U10 in U12 in osvojili 5 medalj in eno peto mesto. Tekmovali so:

U10:
Miha Škof je osvojil 1. mesto in zlato medaljo, čeprav so bili njegovi nasprotniki starejši do dveh let.
Jan Šterk je prav tako osvojil 1. mesto in zlato medaljo.
Oba tekmovalca, Miha in Jan, sta svoje nasprotnike premagala z njuno tokui waza z ipponom.

Zarja Kavčič in Ian Durini sta osvojila 2. mesto in srebrno medaljo. Borila sta se odlično in le za 'las' jima je ušla najvišja stopnička.

V tej skupini je tekmoval tudi Tomi Borojević. V prvi borbi je nasprotnika premagal z ipponom in tudi v drugi je bil veliko boljši od svojega nasprotnika, čeprav je bil izkušenejši. Dosegel je točko prednosti z wazarijem, toda tik pred zaključkom borbe ga je nasprotnik uspel premagati. Tomi je osvojil peto mesto, kar je glede na izkušenejše nasprotnike z daljšim časom treniranja, super rezultat.

U12:
V tej skupini je tekmoval Kristjan Kočevar in osvojil 2. mesto. Kristjan je pokazal odlično judoistično znanje in dominantne borbe in čeprav zlate medalje ni osvojil, je glede na prikazano tudi srebrna zlata.

Vsem tekmovalcem za izredne borbe ter dosežene rezultate čestitamo!

Vir: Judo klub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj