Na vsebino

Jure Balkovec pozna recept za uspeh (video)

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj na Brdu opravila še zadnji trening pred odhodom na Finsko, danes pa so fantje že poleteli proti Helsinkih, kjer jih čaka uradni trening pred pomembno petkovo kvalifikacijsko preizkušnjo. Pred pomembnima obračunoma s Finsko in nato še na domačem terenu z Dansko, je svoje misli strnil branilec Jure Balkovec.

Reprezentanca je dobro trenirala, tako da so nogometaši pred naslednjo kvalifikacijsko tekmo samozavestni. »Glede na treninge, ocenjujem, da smo dobro pripravljeni, saj je intenzivnost na visokem nivoju. Upam, da bomo to kvaliteto v petek uspeli prenesti na igrišče,« pravi 28-letni Belokranjec, ki pozna recept za uspeh.

»Zagotovo je to nekoliko strnjena formacija. Analizirali smo nasprotnika, poznamo njegove dobre in slabe lastnosti. Jasno pa je, da brez prave borbe in želje, ne bo uspeha. To potrebujemo za uvrstitev na veliko tekmovanje«, je jasen nogometaš turškega Alanyasporja.

Balkovec je navdušen nad dejstvom, da slovenska nogometna reprezentanca že več kot leto dni ne pozna poraza. Odličen uvod v kvalifikacije ga veseli, a se zaveda, da je zastavljeni cilj še daleč. »Srčno upam, da se bo ta trend nadaljeval. Smo samozavestni, da tudi to akcijo zaključimo brez poraza. Zaradi prvega mesta v skupini trenutno ne čutimo dodatnega pritiska. Jasno pa je, da ne smemo biti preveč sproščeni, saj nismo še čisto nič naredili.«

Slovenska nogometna reprezentanca bo prvo kvalifikacijsko tekmo s Finsko odigrala v petek ob 18. uri, nato pa jih čaka še domača tekma z Dansko.

Vir: NZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj