Na vsebino

Proti Skandinavcem brez Kurtića

Jasmina Kurtića pestijo poškodbe. Foto: M24.si/NZS
Jasmina Kurtića pestijo poškodbe. Foto: M24.si/NZS

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri po slovenskem času v Helsinkih igrala tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Po zmagah v Kazahstanu in doma proti San Marinu si v slovenskem taboru želijo nov pozitiven izid.

“To bo pomembna tekma, tako kot vsaka v skupini, v kateri se je že pokazalo, da bo boj izenačen. Res je to šele začetek kvalifikacij, ampak naše želje smo povedali takoj po žrebu. Podobne pa imajo verjetno tudi domačini. Pričakujemo dobro, kakovostno tekmo pred polnimi tribunami in pozitiven izid za Slovenijo,” je na novinarski konferenci na severu Evrope povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Razkril je, da je zaradi poškodbe za obe tekmi, tudi ponedeljkovo z Dansko, odpadel Jasmin Kurtić.

“Za zdaj je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na treningu, odpadel Jasmin Kurtić, ki ne bo igral na obeh tekmah. Na žalost ni šlo, čeprav si je zelo želel, da bi igral. O zdravstvenem kartonu pa ne bi govoril, to so že zasebne zadeve. Imamo precej strogega ministra za zdravstvo, zato nočem dobiti po glavi."

Kot je znano, je bil 34-letni Belokranjec zaradi težav s kolenom na stranskem tiru vse od začetka lanskega novembra. Selektor Kek je izkušenega vezista kljub temu vpoklical v reprezentancozo, tudi zaradi vloge in vpliva, ki ju ima Kurtić v garderobi. Navsezadnje gre za nogometaša s 83-imi nastopi v reprezentančnem dresu.

Kurtić je bil, glede na število nastopov in v odsotnosti poškodovanega vratarja Jana Oblaka, tudi favorit za kapetanski trak. Tega bo zdaj nosil Jaka Bijol.

Po dveh krogih v skupini H vodi slovenska vrsta, ki ima šest točk po zmagah proti Kazahstanu in San Marinu. Po tri točke imajo Danska, Severna Irska, Kazahstan in Finska, San Marino pa je še brez točk.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj