Na vsebino

Jure Kure uspešen na svetovnem prvenstvu

Avstrijski Wels je od 25. do 30. septembra gostil svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za igralce s Parkinsonovo boleznijo. Tudi tokrat se je kot član slovenske reprezentance tekmovanja udeležil član Namiznoteniškega kluba Bela krajina Jurij Kure in v najtežji kategoriji – skupini A, znova dosegel odličen rezultat.

V konkurenci dvojic se je Belokranjec pomeril v mešanih dvojicah (soigralka je bila Slovenka Janja Brinar) ter v navadnih dvojicah (soigralec je bil Nemec Peter Niemann). V obeh kategorijah je bil končni dosežek 3. mesto v skupini, kar ni zadostovalo za preboj v naslednji krog tekmovanj. Pri tem naj omenimo, da je naključni žreb določil soigralca v kategoriji dvojic.

V tekmovanju posameznikov se je v skupini A pomerilo 70 tekmovalcev, kjer je Jurij Kure z odlično igro zasedel med 5. in 8. mestom v tolažilni skupini. Na zadnji oviri ga je presenetljivo premagal Francoz Hervé Morel, saj je Kure že vodil 2:0 v nizih, a se je še enkrat potrdilo nepisano pravilo namiznega tenisa, da je potrebno igrati do zadnje točke, saj je Francoz dobil vse preostale tri nize in zmagal s 3:2.

“Po eni strani sem zelo zadovoljen z rezultatom, vendar po drugi strani manj, saj sem v kategoriji posameznikov Francoza že vodil z 2:0 in z rahlim padcem v igri sem posledično izgubil s 3:2, kar je tudi pomenilo slovo od medalje. Vsekakor je pa lepa izkušnja in seveda tudi pohvale za dobro organizirani turnir. Rad bi se tudi zahvalil sponzorjem Eko kult d.o.o., Comark d.o.o., Občina Črnomelj, BTC Ljubljana, Tine Company d.o.o. in ŠD Kolpa in vsem ostalim, ki so na kakršenkoli način pomagali, da sem se udeležil svetovnega prvenstva," je po zaključku prvenstva povedal Jure Kure.

Vir: NTK Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj