Na vsebino

Kako so se tokrat odrezali Kolpini nogometaši?

Članska ekipa Kolpe je v 4. krogu MNZ lige v Športnem parku Podzemelj ugnala Jezero Medvode s kar 6:2 (2:2). Na zelo razmočenem terenu so gostitelji v začetku tekme s težavo obvladovali žogo, igrali nekoliko živčno in želeli preveč na hitro zaključevati akcije. A pogoji za igro so bili za obe ekipi enaki. Gosti so na tekmo prišli z desetimi igralci, pa vendar so se na igrišču bolje znašli in kaznovali napake domačinov, saj so v prvem polčasu dvakrat povedli, medtem ko sta bila za Kolpo uspešna Aleš Kirin in Domen Težak. Po odmoru so se Kolpini nogometaši le uspeli zbrati in v drugem polčasu gostom niso več dovolili zadetka, sami pa so mrežo zatresli še štirikrat. Uspešni so bili Aleš Kirin, Matjaž Črnič, Živko Blagojevič in Mirzad Mujkanovič.

Selekcija U15 je v nedeljo gostovala pri NK Grosuplje in zmagala s kar 0:14 (0:9). Kljub hladnemu vremenu so mladi Kolpini nogometaši skozi ves prvi polčas dokazovali, da so boljši na igrišču in domačim nasuli kar 9 golov. V drugem polčasu so z izvrstno igro nadaljevali in mrežo Grosupeljčanov zatresli še petkrat. Za Kolpo so zadeli David Vrbanec petkrat, Erik Sodec in Filip Fajdiga po trikrat, Irnel Nuhič po dvakrat in Nejc Pavlovič enkrat.

Selekcija U13 je v soboto v Športnem parku Podzemelj gostila Kočevje in izgubila z 1:4. Gostujoča ekipa je povedla že v tretji minuti, a Kolpinih fantov to ni ustavilo in so se vseskozi enakovredno borili ter z odličnim strelom Mihe Pezdirca tudi izenačili. Izenačenje ni trajal dolgo, saj so tik pred koncem prvega polčasa gostje še dvakrat zatresli domačo mrežo in polčas se je končal z rezultatom 1:3. V drugem delu se je tekma nadaljevala v podobnem slogu. Domačinom je vsakič malo zmanjkalo, da bi zadeli, gosti pa so zmago zapečatili s še enim zadetkom.

Selekcija U11 se je v soboto odpravila na gostovanje k ekipi NK Dolomiti in izgubila z 0:1. Tekma je bila načrtovana za igro na naravni travi, a je bila zaradi razmočnega igrišča odigrana na pomožnem terenu z umetno travo. Kolpini nogometaši so tekmo pričeli nekoliko prestrašeno, a so stopnjevali igro in izvajali pritisk na nasprotnika. Posebej v drugem polčasu so imeli žogo večino časa v svojih nogah. Nekoliko jim je ponagajala umetna trava, saj je žoga na njej precej hitrejša, kljub temu so imeli veliko priložnosti za zadetek, a je bil domači vratar vsakič uspešen. Zagotovo pa se bodo tudi sami hitro navadili na ta način igre, ko bodo v Podzemlju dobili težko pričakovano igrišče z umetno travo.

Selekcija U10 je v soboto gostovala v Šiški pri NK Ljubljana. Kljub temu, da so imeli gostitelji v igri nekaj starejših fantov, se mladi člani Kolpe niso ustrašili in so tekmo ponosno končali z zmago. Pokazali so kar nekaj lepih akcij, ki so jih realizirali z zadetki. Veseli in zadovoljni komaj čakajo prihodnje tekme.

Vir: NK Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj