Na vsebino

Kambič z evrogolom do prvenca, zadel tudi Požeg Vancaš

Luka Kambič. Foto: FC Koper
Luka Kambič. Foto: FC Koper

V 19. krogu Prve lige Telemach je Koper doma nadigral CB24 Tabor Sežano s 5:1. Zadela sta tudi Belokranjca v koprskem dresu.

Koprčane je že v 5. minuti v vodstvo povedel Jašaragić, v 34. minuti pa je po dolgi podaji Correie Luka Kambič lepo sprejel žogo na desni strani kazenskega prostora in z volejem sijajno meril v dolgi kot gostujočega vratarja. Lepšega prvenca v Prvi ligi si 23-letni vezist s Črešnjevca pri Semiču, ki je moral zaradi hude poškodbe kolena izpustiti celotno lansko sezono, ne bi mogel želeti.

Kanarčki se tudi v drugem polčasu niso ustavili. V 52. minuti se je med strelce znova vpisal Jašargić, ki je zadel po podaji Rudija Požega Vancaša. 28-letni Belokranjec je v 81. minuti po lepi podaji obšel sežanskega vratarja Koprivca in žogo prvič v tej sezoni pospravil v mrežo za 5:0. Dve minuti prej je bil iz bližine spreten še Edomwonyi. Častni zadetek za Tabor je v sodnikovem podaljšku dosegel Briški.

KOPER – CB24 TABOR SEŽANA 5:1 (2:0)
Jašaragić 5., 52. Kambič 23., Edomwonyi 79., Požeg Vancaš 81.; Briški 91.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj