Na vsebino

Keyti in Žan z zmagama na Madžarskem

V soboto je v kraju Gyál v predmestju Budimpešte, potekalo mednarodno tekmovanje v tajskem boksu-muaythai ''XIII Spartan Muaythai Cup", na katerem je nastopilo več kot 246 tekmovalcev iz sedmih držav.

Črnomaljski klub Muay Thai Gym Gladiator sta zastopala 11-letna Keyti Zupanc in Žan Ilc, ki se je boril v članski kategoriji.

Keyti Zupanc je nastopila v kategoriji do 54 kilogramov. Izjemno talentirana, komaj 11-letna Keyti, stopa po stopinjah svojega brata Sebastiana, ki si želi letos priboriti vstopnico za svetovno mladinsko prvenstvo. Čeprav je bila to šele njena tretja borba, je v ringu pokazala srčnost in pogum, ki sta jo pripeljali do zmage nad domačinko Laso Luca (Hatvani Thaibox SE gym). Tako je osvojila svoj prvi pokal.

Žan Ilc je nastopil v članski kategoriji do 63,5 kilogramov. V prvem dvoboju je slavil s 3:0 proti izkušenemu domačinu Tamasu Sefferju, ki je veljal za favorita. V finalu pa je dominiral v vseh segmentih borbe nad madžarskim predstavnikom Gaborjem Oscagjem in si prislužil pokal z nazivom najboljšega v omenjeni kategoriji.

"Mi smo pripravljeni na odhod na svetovno prvenstvo, ki se bo odvilo v Bangkoku na Tajskem. Forma tekmovalcev raste, a do septembra bo še kar nekaj testnih preizkušenj v ringu," sta povedala oba trenerja Iztok Vorkapić in Petrit Izairi, ki je tudi selektor mladinske reprezentance.

Vir: Scorpion gym

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj