Na vsebino

Klemen Rožič Šoštar državni prvak

Minuli konec tedna je na Šmartinskem jezeru na trasi Ribiške družine Celje potekalo Državno prvenstvo mladih v ribolovu s plovcem. Mladi ribiči so tekmovali v treh kategorijah (U16 , U21, U26), ter se potegovali za naslov državnega prvaka v svoji kategoriji.

Črnomaljec Klemen Rožič Šoštar, član Ribiške družine Novo mesto, je tekmoval v kategoriji U16. V konkurenci dvanajstih mladih ribičev je osvojil dve sektorski zmagi. V seštevku skupne teže ulovljenih rib in najmanjšega števila negativnih točk je tako osvojil prvo mesto. S tem pa postal tudi državni prvak za leto 2021 in si zagotovil mesto v ekipi državne reprezentance U16. Tako se bo skupaj z ekipo še štirih mladih udeležil Svetovnega prvenstva za mlade ribiče v LRP, ki bo avgusta na Madžarskem.

Klemen je v šestih letih sodelovanja na državnih prvenstvih skupaj osvojil že 11 medalj, tri pokale in prav toliko naslovov državnega prvaka. Zahvala gre v veliki meri njegovi ekipi vodij in trenerjev družine Pikelj iz Radeč, kakor tudi RD Novo Mesto za zaupanje in podporo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj