Na vsebino

S športom za lepši jutri!

Dan športa na Pungartu se je odvil v soboto, 10. julija, in s predstavljeno organizacijo dogodka upravičil pričakovanja mnogokaterega obiskovalca. Na štirih igriščih, lociranih na Pungartu in za Osnovno šolo Metlika, so se v soboto odvili turnirji treh različnih športov – nogometa, ki vselej ostaja osrednji del projekta, košarke in odbojke.

Organizatorji dogodka, Športno društvo Pungart, ki ga sestavljajo Mitja Žugelj, Andrija Novosel, Marko Jankulov, Uroš Mihelič, Maja Badovinac, Nika Mežnaršič, Laura Butaja, Jožko Pušič, David Lužar, Valentina Vrbos, Matej Dragovan, Tina Križ, Matej Žugelj ter Valentina Ambrožič, so minulo soboto presenetili s športnim dnevom, o katerem bo v Metliki, pa tudi izven meja Bele krajine, slišati še dolgo. Celodnevni dogodek je postregel z jutranjo jogo z Zdenko Kavčič, s pestrim programom za otroke ter napihljivimi igrali Denisa Juranića, odlično ponudbo hrane Primoža Bezlaja in Dušana Bračike ter, tisto najpomembnejše, s kar tremi turnirji, ki so se, sploh za športne navdušence, izkazali kot prave športne poslastice.

Zmagovalne ekipe odbojke (prijavljenih 10 ekip):

  1. Nam
  2. Don Vito Gym
  3. Bar Medved

Zmagovalne ekipe košarke (prijavljenih 9 ekip):

  1. Lucky Strike
  2. Kripto TMB
  3. Team Nejc Butala

Zmagovalne ekipe nogometa (prijavljenih 24 ekip):

  1. Pungart Metlika
  2. Žlota
  3. Bubka bar Gofar Selo ljubavi

Obiskovalci dogodka si bodo Dan športa na Pungartu zagotovo zapomnili po atmosferi v finalni tekmi malega nogometa, ki so jo pričarali metliški navijači Antikristi skupaj s publiko in ki, po mnenju moštva Pungart Metlika, nosijo zasluge, da jim je uspelo osvojiti nogometni turnir ter si priboriti prehodni pokal Pungarta. Zmaga domačega moštva je zagotovo dodala tisto piko na i h končnem zadovoljstvu ob uspešno izpeljanem tretjem Dnevu športa na Pungartu ter organizatorjem potrdila, da delujejo v pravi, željeni smeri.

»Cilji za prihodnje Dneve športa na Pungartu so od nekdaj bili in ostajajo veliki«, je dejal letošnji vodja projekta, Mitja Žugelj, ter dodal, da je organizacijski ekipi letošnje leto uspelo nekaj, kar si leta 2018, ko so Dan športa na Pungartu organizirali prvič, niso niti predstavljali. »Iskrena hvala podžupanji, gospe Martini Legan Janžekovič, ki je svoje sobotno popoldne žrtvovala za obisk turnirja in podelitev nagrad najboljšim ekipam in posameznikom, ravnateljici Osnovne šole Metlika, gospe Željki Janjac, za izkazano zaupanje in prostore šole, ter direktorici Ljudske knjižnice Metlika, gospe Marti Strahninić, prav tako za izkazano zaupanje in prostore kulturnega doma ter knjižnice. Hvala sponzorjem ter prostovoljcem, brez katerih nam ne bi uspelo izpeljati takšnega projekta, hvala organizacijski ekipi« je zaključil vodja projekta, Mitja Žugelj.

Športno društvo Pungart Metlika je nedvomno dokazalo, da lahko s športom ustvarimo lepši jutri. Postopoma, korak za korakom, a vztrajno. Povezane Metlike, kot je bila na sobotni večer v času finalnega dvoboja malega nogometa, že dolgo nismo videli, si pa jo zagotovo v bodoče želimo videti večkrat tako – povezano, združeno.

Vir: Športno društvo Pungart Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj