Na vsebino

Košarkarski turnir U-9

V soboto so najmlajše predstavnice ŽKK Črnomelj gostile turnir U-9. Nasprotnika sta bili fantovski ekipi domače Kolpe in Ježice iz Ljubljane. V prvi tekmi so se naše deklice pomerile s fanti Kolpe, ki so bili prevelik zalogaj, o čemer priča tudi rezultat 4:12 za Kolpo. Dečki Kolpe so z enakim rezultatom povozili Ježico iz Ljubljane (12:4). Zato pa je bilo srečanje domačink in gostov iz Ljubljane prava tekma. Po napeti končnici, ki se je končala z neodločenim rezultatom v zadnji četrtini, so slavile deklice ŽKK Črnomelj z 9:7. Za lažje razumevanje rezultatov naj pojasnim nekaj pravil: igralni čas je 4 x 6 min., v vsaki četrtini dobi zmagovalec, ne glede na rezultat 3 točke in poraženec točko. Če je rezultat neodločen, je izid četrtine 2:2. Tako je maksimalna razlika med ekipama 12:4 in najmanjša 9:7, srečanje pa se lahko konča tudi neodločeno. Na semaforju je viden le igralni čas in osebne napake, rezultata se ne prikazuje. Zdaj čaka naša dekleta gostovanje v Ljubljani, nasprotniki bodo isti.
Selekcijo deklet U-15 je v nedeljo čakalo drugo zaporedno gostovanje. V Ljubljani so bila od nas boljša dekleta Akson Ilirije B z rezultatom 58:37. S tem porazom so Črnomaljke zdrsnile na 2. mesto lestvice skupine B4.

V soboto, 17.3.2018 ob 11.15 uri v domači dvorani gostijo vodilno Stražišče, ki je še brez poraza.

Vir: ŽKK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj