Na vsebino

Mačkov pohod planincev na Mirno goro 2020

Na letošnjem tradicionalnem Mačkovemu pohodu (tako smo ga poimenovali, ker se še marsikdo spopada s posledicami prazničnih dni in tako prežene še zadnje ostanke mačka), ki ga je že devetnajstič organiziralo PD Črnomelj, smo se na Vrčicah zbrali planinci in ljubitelji narave iz planinskih društev Črnomelj, Semič in Metlika.

Pohoda se je udeležilo preko 70 udeležencev, veliko jih je šlo v lastni režiji. Po nagovoru in voščilu predsednika Petra smo se razdelili na dve skupini. Večja skupina je šla po lažji poti čez Kleč in Planino do planinskega doma in druga, zahtevnejša je vodila čez Stari Tabor po označeni poti na Škrilje in naprej po gozdnih vlakah in stečinah na vrh Mirne gore.

Na obeh poteh so bile razmere za hojo ugodne, poti so bile suhe, zemlja pomrznjena. Temperaturna inverzija je naredila na pohodu kar pomladne razmere, pri domu je bilo 10 stopinj.

Lepo vreme je pritegnilo na Mirno goro veliko obiskovalcev, ki so prihajali iz vseh smeri, tudi z Rodin, tudi družin in kolesarjev ni manjkalo. Pred domom se je bilo lepo greti na toplem soncu in posedati na prostem. Jožica je z ekipo lepo postregla vse obiskovalce.

Od doma se je videlo zelo daleč na jug, na Klek v Hrvaški in Plješevico v Bosni, s košenic pri Brezovici pa Grintovci na severu.

V dolino smo se vračali z lepimi vtisi ob prijetnem druženju v naravi.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj