Na vsebino

Marina v Španiji prijadrala 50. mesto

Na končanem svetovnem prvenstvu v jadranju na deski v El Puerto de Santa Maria na skrajnem jugozahodu Evrope si je Marina Vrščaj (WSC Črnomelj) na šestdnevnem prvenstvu v desetih plovih izborila 7. mesto v srebrni skupini in skupno 50. mesto med 85 dekleti do 17 let.

Svetovna prvakinja jadranja na deski razreda techno293 je postala Francozinja Jade Bruche.

Po prihodu v Club Nautico Puerto Sherry, ki je organiziral to mladinsko svetovno prvenstvo s 369 tekmovalci iz 36 držav, je Marina opravila tridnevne priprave z namenom, da se navadi na oceanske pogoje - močan tok, val, veter, klimo in opravi še zadnje treninge pred prvenstvom.

Po urejeni registraciji in otvoritveni slovesnosti je sledil dan počitka pred kvalifikacijami.

Prvi dan tekmovanj ni bilo vetra, kar se tu zgodi zelo poredko, še bolj pa je naslednji dan presenetila megla, ki je dekletom prekinila že začeti plov v katerem je bila Marina v vodilni skupini!

No, tretji dan je organizatorju le uspelo v zelo šibkih vetrovnih pogojih izpeljati dva od treh predvidenih plovov. Prvega je Marina končala na solidnem 18. mestu, v drugem štart ni uspel in je bilo zelo težko do konca plova karkoli nadoknadit, tako je v cilj prišla 32.

Četrti dan je bil prav tako napovedan slab veter, ki Marini ni najbolj ustrezal – razlog je ''pumpanje'' z jadrom, ki naredi že tako zahteven štart še težji in samo majhna napaka v razvrščanju in pravočasnem štartu na štartni liniji, te porine v ''drugo vrsto'' in prav to se je zgodilo Marini v tem tretjem plovu in je zaključila 33. V četrtem plovu – zadnjem v kvalifikacijah, je Marina sicer končala na 18. mestu, vendar so na regatni barki ugotovili, da je bila pri startu zadnjo minuto še nad štartno linijo ter ji dodelili maksimalni pribitek (44) točk oz. UFD.

Seštevek točk je pokazal, da se je v kvalifikacijah po štirih plovih Marina uvrstila v srebrno skupino, v kateri je do konca prvenstva v finalnih plovih odlično jadrala in zabeležila celo svojo prvo zmago v jadralni karieri! Prvenstvo je zaključila s 7. mestom v srebni skupini, najboljša v tej skupini pa je bila Grkinja Emilia Kosti s kar štirimi(4) prvimi mesti.

Svetovno prvenstvo je bilo za naš tim v vseh pogledih zelo zahtevno, vendar smo ga ob pomoči lokalnih sponzorjev in Jadralne zveze Slovenije ter ostalih podpornikov jadranja na deski, uspešno izpeljali do konca.

Vse rezultate, fotografije in video posnetke najdete TUKAJ.

Vir: WSC Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj