Na vsebino

Matko: Vračam se motiviran

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Aljoša Matko je nova okrepitev nogometnega kluba Celje, s katerim je podpisal dveletno pogodbo. Donedavni mladi slovenski reprezentant, ki je za izbrano vrsto do 21 let nastopil tudi na domačem evropskem prvenstvu, je za spletno stran kluba iz knežjega mesta povedal, da se na domače zelenice vrača z novo motivacijo.

"Vesel sem, da sem znova doma. Vrnil sem se v poznano okolje, kjer sem že prikazal dobre predstave. Komaj čakam, da se novim soigralcem pridružim na treningu in da zaigram na prvi tekmi," je prve občutke ob podpisu pogodbe strnil Matko, ki se v Celje seli po prvi izkušnji v tujini. "Zagotovo je bil Hammarby dobrodošla izkušnja. Marsikaj sem se naučil, novega doživel, saj je to višji nivo nogometa, kot sem ga izkusil do sedaj. Od poteka igre, priprave, fizičnih zahtev in prilagoditve na stadione z umetno travo, vse to je bilo zame nekaj novega in izziv, s katerim sem se dobro spoprijel."

Po izjemnih predstavah v mlajših kategorijah in uspešni prvi sezoni v članski konkurenci ter krstni sezoni v Ljudskem vrtu sta sledili dve statistično manj uspešni leti, kar novemu Grofu predstavlja dodatno motivacijo. "Zadnjih šest mesecev se ni izšlo po željah, a ravno zaradi tega je prisotna še toliko večja želja po dokazovanju, saj sem v Sloveniji že dosegal zadetke in k temu se želim vrniti. Ob prihodu v novo sredino je zame dobrodošlo dejstvo, da veliko večino ekipe že poznam. Celje namreč gradi mlado slovensko ekipo in z mnogimi fanti smo že bili soigralci in vemo, kako kdo na igrišču funkcionira in kaj pričakovati drug od drugega, kar je nedvomno prednost pri vključevanju v ekipo. To je bil tudi eden izmed razlogov za prihod v Celje, saj sem vedel, da se bom lahko hitro vklopil."

Cilji kluba so jasni, kaj pa osebne želje? "V prvi fazi si želim znova vrniti v staro formo, za katero vem, da sem jo sposoben prikazati. S številkami se ne želim obremenjevati, a si želim čim bolje pomagati ekipi, saj so ambicije kluba visoke, moja želja pa je biti del uspešne zgodbe in k tej zgodbi dodati svoj košček," je še povedal 22-letni Črnomaljec.

Vir: NK Celje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj