Na vsebino

Žana Pintarič na mladinskem EP v Angliji

Mladinsko evropsko prvenstvo v lokostrelstvu letos poteka med 15. in 20. avgustom v kraju Lilleshal v Veliki Britaniji. Kot edina Slovenka v kategoriji "dekleta do 21 let - ukrivljen lok" nastopa članica Lokostrelskega kluba Paradoks Žana Pintarič, ki je prijavljena za tekmovanje na razdalji 70 metrov.

V ponedeljek je Žana opravila pregled opreme in uradni trening, včeraj pa so sledile kvalifikacije na katerih je zasedla 27. mesto med 43-imi tekmovalkami. Danes jo čakajo eliminacije, kjer se bo v prvem krogu pomerila z Liliano Licari iz Švice.

V kategoriji mešanih ekip sta Žana Pintarič in Timej Jeras (LK Kamnik) v kvalifikacijah zasedla 17. mesto. Danes ju v ekipnih eliminacijah čaka slovaški dvojec Elena Bendiktova in Maros Machan.

Na prvenstvu sicer nastopa 297 lokostrelcev iz 30 držav. Tekmujejo v kategorijah U18 in U21 s sestavljenim ter ukrivljenim lokom.

Slovensko reprezenco poleg Žane zastopa še osem lokostrelcev:

U21 - sestavljeni lok: Tim Jevšnik, Aljaž Brenk, Matija Rožič,

U21 - ukrivljeni lok: Žana Pintarič in Timej Jeras in

U18 - ukrivljeni lok: Anja Šarec, Nina Corel, Metka Obljubek in Oskar Gnidovec.

Priponke

Vir: LK Paradoks
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj