Na vsebino

Mitja Ilenič: Živeti sanje, deliti igrišče z legendo

Mitja Ilenič in Lionel Messi. Foto: NYCFC
Mitja Ilenič in Lionel Messi. Foto: NYCFC

V obalnem mestu Fort Lauderdale v ameriški zvezni državi Florida se je pretekli konec tedna odvil prav poseben nogometni spektakel, katerega del je bil tudi mladi slovenski reprezentant Mitja Ilenič. Na polnem stadionu se je namreč odvila prijateljska nogometna tekma med kluboma Inter Miami in New York City, v dresu katerega igra tudi 18-letni Tribučan. Tekma je bila odigrana v čast Lionelu Messiju in njegovi že osmi nagradi za najboljšega nogometaša na svetu. Te nagrade doslej nihče drug ni prejel več kot petkrat. Argentinskemu superzvezdniku so zlato žogo podelili prejšnji mesec v Parizu, na slovesnosti pred prijateljsko tekmo pa jo je ponosno dvignil tudi pred večtisočglavo množico navijačev.

Srečanje se sicer ni razpletlo po željah argentinskega virtuoza, saj je njegov Inter Miami izgubil z 2:1, Messi pa se ni uspel vpisati med strelce. Tekmo je v prvi postavi New Yorka pričel tudi Mitja Ilenič, ki se je v prvenstvo MLS preselil januarja letos iz Domžal in v dresu kluba iz velikega jabolka v tej sezoni zbral 24 nastopov ter vknjižil dve asistenci. Mladi bočni branilec je sicer proti Miamiju letos že nastopil v rednem delu prvenstvu, vendar je bil Messi takrat odsoten zaradi poškodbe. Tokrat pa so se nadarjenemu Belokranjcu izpolnile sanje in dobil je priložnost zaigrati proti enemu največjih vseh časov.

»Živeti sanje, deliti igrišče z legendo. Hvaležen za priložnost igrati proti Messiju,« je Ilenič po tekmi zapisal na svojem Instagram profilu. Odigral je celoten prvi polčas in se v 20. minuti izkazal z odlično obrambno akcijo, ko je prav Messiju blokiral nevaren strel.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj