Na vsebino

Motokros vikend v Stranski vasi

Minuli konec tedna so v Stranski vasi pri Semiču na svoj račun prišli ljubitelji motokrosa.

V soboto zvečer so si gledalci najprej ogledali ˝WHIP SESSION˝, atraktivne nočne skoke povabljenih motokrosistov, ki so potekali pod reflektorji na posebej pripravljenem delu proge. Kljub temu, da je malo ponagajal dež, so fantje postregli z odlično predstavo, polno adrenalina. Pokal, katerega sponzor je bilo podjetje Akrapovič, pa je za najboljši skok prejel Luka Kutnar.

V nedeljo so motorji zabrneli že zgodaj zjutraj. Prvi so se na progo podali najmlajši motokrosisti, ki so opravili treninge in nato odpeljali še dirke. V mlajših kategorijah 50, 65 in 85 ccm je tekmovalo 48 motokrosistov, med njimi tudi dekleta. V močnejših kategorijah 125, 250, 450 ccm in veterani pa je nastopilo 90 motokrosistov.

Vreme je malo ponagajalo in dirka je bila zaradi neurja za krajši čas tudi prekinjena. A motokrosist ne bi bil motokrosist, če ne bi znal voziti tudi v blatu. Tako je bil drugi del dirke zelo blaten in zato še toliko bolj zanimiv.

Ker za dežjem vedno posije sonce, so motokros vikend v Stranski vasi uspešno zaključili s podelitvijo pokalov najboljšim. Dogodek je bil brez vstopnine, za hrano in pijačo pa je bilo poskrbljeno.

Vir: MX Park Stranska vas

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj