Na vsebino

Gašper Kočevar v nemški ligi

Foto: @ewebaskets
Foto: @ewebaskets

Gašper Kočevar, ki je z mlado košarkarsko reprezentanco do 18 let na nedavnem evropskem prvenstvu v Turčiji osvojil odlično četrto mesto, se seli v tujino. 18-letnik iz Bojanje vasi pri Metliki je podpisal pogodbo z ekipo EWE Baskets Juniors iz mesta Oldenburg, ki nastopa v prvi nemški košarkarski ligi.

205 centimetrov visoki Belokranjec, ki je v lanski sezoni v dresu Cedevite Olimpije v povprečju dosegal 3,5 točke in 2,5 skoka na tekmo, bo na položaju centra okrepil mladinsko ekipo EWE Baskets.

Kočevar je aprila letos s svojim energičnim slogom igre postal eno od odkritij turnirja mladih košarkarjev evrolige v Stožicah, na katerem je v povprečju dosegel 9 točk, 9 skokov in podelil 3 blokade na tekmo. Izkazal se je tudi na avgustovskem evropskem prvenstvu do 18 let, kjer je z mlado slovensko reprezentanco klonil šele v polfinalu proti gostiteljem iz Turčije.

Gašper Kočevar se medtem v Oldenburgu že pripravlja na novo sezono. Prve tekme naj bi odigral v ligi NBBL in regionalni ligi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj