Na vsebino

Tina Šutej v Luzernu tik pod vrhom

Foto: Peter Kastelic/AZS
Foto: Peter Kastelic/AZS

Slovenska rekorderka Tina Šutej je na atletskem mitingu v švicarskem Luzernu v skoku s palico zasedla drugo mesto s 4,30 metra. Zmagala je Kitajka Huiqin Xu. Dvakratna azijska podprvakinja in finalistka vseh treh velikih svetovnih tekmovanj v zadnjih dveh letih je prav tako končala na 4,30 m, a je imela manj neuspešnih poskusov.

Šutejeva, srebrna na lanskem dvoranskem EP in letos bronasta na EP na prostem v Nemčiji ter četrta na SP v ZDA, je tekmo začela na 4,15 m in letvico preskočila v drugem skoku. Nato je bila prvič prek letvice na 4,30 m, na 4,45 m pa je letvico tako kot Xujeva trikrat podrla. Kitajka na 4,15 ni skakala, na 4,30 m pa je bila uspešna prvič.

Tretje mesto sta si razdelili Švicarka Angelica Moser, lanska dvoranska evropska prvakinja, ter Američanka Bridget Williams. Obe sta zmogli le 4,15 m, na 4,30 m pa sta bili trikrat neuspešni. Omenjene štiri tekmovalke so bile edine na tekmi, ki so preskočile začetno višino. Avstralka Nina Kennedy, bronasta na letošnjem SP, se je nastopu odpovedala.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj