Na vsebino

NK Kolpa: Mreže so se tresle kot za stavo

Nogometaši Kolpe so v 8. krogu MNZ lige gostovali pri NK Dragomer in si kljub trem izključitvam zaradi dveh rumenih kartonov, priigrali novo zmago 1:2 (1:1). Rumeni so povedli v 19. minuti po zadetku Dejana Drganca, gosti so izenačili ob koncu prvega polčasa po strelu z enajstmetrovke. Zmago je Kolpi v 84. minuti zagotovil Aleš Kirin. "Lahko rečemo, da je bilo za nas to najtežje gostovanje do sedaj, saj smo se morali spopasti s kar nekaj ovirami (igrišče, sodniške odločitve,…), katere pa naše ekipe niso ustavile," so zapisali na spletni strani kluba iz Podzemlja, ki z novo težko prigarano zmago ostaja na vrhu lestvice in se veseli naslova prvaka jesenskega dela prvenstva.

Selekciji U13 in U15 na gostovanju pri Olimpiji in Ihanu

Selekciji U13 in U15 sta se družno odpravili na gostovanji. Prva postojanka je bila v Ljubljani, kjer se je selekcija U13 pomerila z ekipo NK Olimpija. Ta je že po prvem polčasu vodila s 4:0. Tudi v drugem delu igre so bili gostitelji boljši nasprotnik in tekmo dobili z 10:1. Častni zadetek za Kolpo je dosegel Nejc Hrovat.

Selekcija U15 pa se je na razmočenem igrišču pomerila z vrstniki iz Ihana. Slabo igrišče je vplivalo na kvaliteto igre, saj ni dopuščalo možnosti, da bi fantje razvili kombinatorno igro. Kljub temu se je tekma odvijala v korist gostov, ki so že po prvem polčasu vodili z 0:7. V drugem polčasu so zmago s tremi zadetki le še potrdili in domov odšli z novimi tremi točkami. Petkrat je zadel Erik Sodec, trikrat David Vrbanec, po enkrat pa Tilen Hlebec in Irnel Nuhić.

Selekcija U11 gostovala pri NK TEM Mirna

Tekma se je dobro začela, saj so gosti povedli z 0:1, kar je bil tudi rezultat prvih 20 minut. V drugem delu igre so bili gostitelji boljši nasprotnik in so kar trikrat zatresti mrežo Kolpe. Ekipi sta odigrali še tretjih 20 minut, kjer pa so mladi nogometaši iz Podzemlja zabili še dva gola. "Resnično se vidi napredek, iz tekme v tekmo smo boljši, počasi se izgubljata trema in strah pred in med tekmo. Vse to pa je odraz tega, da na treninge hodi skoraj redno vseh 15 fantov letnika 2013 in skupaj tudi rastejo kot ekipa, prijatelji," so zapisali v klubu.

Selekcija U10 nadaljuje z nizom zmag

Selekcijo U10 je v petek najprej gostovala pri Slovanu, kjer jih je pričakal lep ambient. To je mlade Kolpine nogometaše očitno še bolj podžgalo, saj so zadeli kar 13 golov. Domačini so uspeli doseči častni zadetek in kljub porazu športno čestitali nasprotniku.

V nedeljo pa je selekcija U10 v Športnem parku Podzemelj gostila vrstnike iz Medvod. Na razmočenem igrišču so se bolje znašli domači in že kmalu povedli. Do polčasa je bila tekma v popolni prevladi gostiteljev, ki so uspeli zadeti še trikrat. Drugi polčas so bolje začeli fantje iz Medvod in se uspeli rezultatsko približati na 4:3. Domači igralci so se po začetnem pritisku zbrali in stvari zopet postavili na svoje mesto. Zadeli so še trikrat in tako tekmo zaključili z novo zmago 7:3.

Vir: NK Kolpa
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj