Na vsebino

Na domačem terenu zmagi kegljaških ekip

V zadnjem krogu ligaškega tekmovanja sta obe belokranjski ekipi na domačem kegljišču premagali ekipi KD Krka in osvojili končno drugo mesto v 1B ligi zahod.

Prvi sta na steze stopili Jožica Birkelbach (558) in Nensi Romšek (502), ki sta po zelo napetih setih na koncu le prevesili ekipni točki na belokranjsko stran. Mirjana Kordič (501) je svoj dvoboj predala razigrani nasprotnici, Cvetka Lamut (515) pa je svoj dvoboj zmagala. Na koncu sta imeli Ana Ljubenko (553) in Mateja Kraljič (551) precej težko nalogo, saj sta bili Krkašici razpoloženi, prednost v kegljih pa je bila minimalna. Ana je na koncu dvoboj dobila, medtem ko je Mateji malenkost zmanjkalo. Končni rezultat je bil 6:2 za Belokranjke.

Po zmagi deklet sta se pomerili še moški ekipi. Dejan Vereš (568) je točko nasprotniku uspel odvzeti, medtem ko je Martin Sevnšek (546) izgubil. V naslednjem bloku tekmovalcev so se točke zopet razdelile. Stanko Starešinič je s 585 podrtimi keglji nadigral svojega nasprotnika, medtem ko Luki Šimcu (566) to ni uspelo. Robi Magdič (594) in Luka Žafran (554) sta na koncu le prevesila tehtnico na belokranjsko stran in tudi tokrat so domači slavili s 6:2.

Tako ženska kot moška ekipa sta po koncu ligaškega tekmovanja zasedli 2. mesto na lestvici. Ženska ekipa je zaostala štiri točke za ekipo Bresta, fantje pa vsega točko za ekipo Kočevja. Ekipi Bresta in Kočevja tako želimo uspešne nastope tudi v 1A ligi.

Priponke

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj