Na vsebino

Zmagi ostali na domačem kegljišču

V 16. krogu 1. B kegljaške lige zahod so Belokranjke v Kanižarici premagale Kočevke s 6:2. Domačinke so povedle z 2:0, po tem ko je Ana Ljubenko odigrala odlično in končala pri 603 podrtih kegljih, Nensi Romšek pa je v zadnjem setu ujela svojo tekmico ter jo na koncu premagala za osem kegljev. V drugem bloku tekmovalk sta Cvetka Lamut in Mirjana Kordič točki sicer prepustili nasprotnicama, vendar razlika v kegljih ni bila kritična, tako da sta imeli Jožica Birkelbach in Mateja Kraljič ob koncu dobro izhodišče, da sta popeljali ekipo do zmage.

Moška tekma je bila precej pomembna za obe ekipi, saj bi si Kočevci z zmago že zagotovili napredovanje v A ligo, medtem ko bi imeli Belokranjci z zmago še vedno odprte možnosti za napredovanje. Tekmo sta odlično odprla Dejan Vereš in Martin Sevnšek, ki sta premagala nasprotnika ter pospravila kar nekaj kegljev zaloge. V drugi rundi tekmovalcev je Stanko Starešinič zanesljivo zmagal, Luka Žafran pa je kljub odlični igri imel še bolj razigranega nasprotnika od sebe, vendar na koncu razlika ni bila velika. Na koncu sta na kegljaške steze stopila še Sandi Mržljak in Robi Magdič, ki sta imela nekaj kegljev zaloge, tako da sta z nasprotnikoma bila izenačen boj, v katerem se je Robi veselil zmage, Sandi pa je izgubil. Končni rezultat je bil ravno tako 6:2 za Belokranjce.

Vir: Kegljaški klub Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj