Na vsebino

Po državnem, še na svetovnem prvenstvu

6. in 7. avgusta je na Madžarskem v mestu Kenderes, v okolici Szolnoka, na kanalu Bánhalma Nagykunsági potekalo Svetovno prvenstvo v lovu rib s plovcem za mlade. Tekmovanja so se udeležile ekipe treh kategorij U15, U20 in U25. reprezentance so se potegovale za naslov Ekipnih svetovnih prvakov, člani ekip pa za naslov Svetovnega prvaka v posamični razvrstitvi.

V 5-članski ekipi Slovenske reprezentance U15 je tekmoval tudi Klemen Rožič Šoštar iz Črnomlja. Po dveh dneh tekmovanj je zbral dve peti sektorski mesti in se uvrstil na 15. mesto Svetovnega prvenstva.

Reprezentanca U15 je zasedla 6. mesto na svetu. Poleg Klemena so barve naše države zastopali še Katja Romih, Aljaž Hecl, Jernej Romih in Luka Grivec. S pomočjo vodje reprezentance Markom Zanoškarjem, trenerja Božidarja Irgoliča, kapetanoma Robertom Šoštarjem in Matijo Grivcem so dosegli rezultate po svojih sposobnostih. Spremenljive razmere na vodi in močan tok, močan veter in žgoče sonce, nevihta in prekinitev treninga, uporaba različnega pribora in tehnik, so krojile načrte iz ure v uro. Mladi reprezentanti so pokazali svoje znanje, prilagodljivost, pa tudi pomanjkljivosti nekaterih veščin za boljši uspeh. Kljub celotedenskem naporu in pripetljajem na potovanju, pomeni ekipno 6. mesto zadoščenje za vložen trud.

Hvala vsem prijateljem ribolova, ki so kakorkoli prispevali uspehu na tem prvenstvu. Hvala belokranjskim obrtnikom in podjetjem, ki so Klemna podpirali z donacijami, reklamami in drugimi sredstvi. Vse priprave, treningi in potovanje je trajalo od 1. do 8. avgusta. Tekmovalci so v tem času opravili 1800 km poti, tudi s pomočjo Avto Mali d.o.o. iz Črnomlja, ki je dal v najem kombinirano vozilo za prevoz opreme. Za prehrano in pijačo v času tekmovanja sta poskrbela člana podjetja Klimax Marko Simonič s.p.iz Semiča, ki sta s to gesto podprla tekmovalce tudi na Madžarskem. Domači obrtniki Avto Bukovec d.o.o. – Semič, Toki d.o.o. – Semič, Vrlinič d.o.o. – Črnomelj, Foto-Jos Asani – Črnomelj, Cvetličarstvo Rauh – Črnomelj, Utica trgovina za živali – Črnomelj, ter strica Davorin Šoštar in Gregor Rožič so s svojimi donacijami pripomogli k pripravam in treningom. Podjetji Klemenovih staršev Adria Dom d.o.o. iz Črnomlja in Cablex plastik d.o.o. iz Semiča sta z donacijama sodelovala pri nakupu nekaj opreme in pribora. Tiskarna Bucik – Semič pa je z dresi pripomogla k večji prepoznavnosti reprezentantov. Klemen pa ima tudi veliko podporo in zaupanje v RD Novo mesto, ki mu vedno stoji ob strani. Podpora in pomoč pa je prišla tudi iz trgovin z ribiško opremo JU-MA Trgovinca Matej Junkar – Škocjan, Monster Bait – Domžale in Jani Hauptman, Petar Sport – Brežice in Petar Dimitrovski.

Klemnovo prvo svetovno prvenstvo je bilo tudi zadnje v tej kategoriji, saj prestopa v višjo kategorijo. Upamo, da bo v kategoriji U20 nizal uspehe v državi, se uvrstil v reprezentanco in na naslednjem domačem SP izboljšal letošnje dosežke. Tudi s podporo prijateljev ribolova in njegovimi zvestimi spremljevalci.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj