Na vsebino

Pohod za spremembe

Foto: HSD Črnomelj
Foto: HSD Črnomelj

Letošnja vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe, ki jo organizira Slovenska filantropija, poteka pod geslom (Za)čutimo dobro. Številne aktivnosti ponujajo priložnost različnim generacijam, da v svoji skupnosti pustijo pečat. Akcija bo že štirinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro.

Aktivnosti bodo jutri potekale v več kot 112 krajih. Po vsej državi bo aktivnih več kot 540 organizacij in več kot 19.000 prostovoljcev. V Hiši Sadeži družbe Črnomelj pa so se akciji pridružili že danes, ko so pripravili Pohod vseh generacij. Pohodniki so se zbrali pred Zdravstvenim domom Črnomelj, kjer so se pod vodstvom gospe Lidije najprej dobro razgibali, nato pa po blatni poti odkorakali proti cerkvici sv. Sebastijana in naprej do cilja pohoda na Talčjemu Vrhu. Tam so se okrepčali in se nato po isti poti odpravili nazaj, spotoma pa še pobirali smeti.

»Skupaj z Občino Črnomelj, Društvom upokojencev Črnomelj, Centrom za krepitev zdravja ZD Črnomelj, Društvom invalidov Črnomelj, OZARO Črnomelj, OŠ Loka Črnomelj in Šolo zdravja Črnomelj smo želeli pokazati vsej lokalni skupnosti, da se z aktivnim življenjem izboljša počutje in duševno zdravje naših prebivalcev,« so še sporočili iz Hiše Sadeži družbe Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj