Na vsebino

Pohod za žene in dekleta PD Črnomelj

Že 14. tradicionalni društveni pohod ob prazniku dneva žena in tudi ob materinskem dnevu je bil tudi tokrat zelo dobro medgeneracijsko obiskan.

37 udeleženk se je v prelepem jutru odpeljalo skozi Poljansko dolino v občino Kostel, natančneje v vas Juršiči pri Fari, kjer je bilo izhodišče pohoda na Kuželjsko steno. Le ta je ena izmed dominantnih sten v zgornji kolpski dolini. Visoka je 874 m in nudi razglede na Gorski Kotar in kolpsko dolino. Na vrhu stene je čudovito naravno okno, visoko 7 m, in prelep naravni most. Na Stružnici smo srečali kočevsko planinsko vodnico Vido Ofak, ki živi tu z možem v prenovljeni lovski koči. Povzpele smo se mimo gozdnate planote Stružnica na sam vrh. Rob prepadne Kuželjske stene je zavarovan kot gozdni rezervat Stružnica. Pot nam je popestrilo kar nekaj poskakujočih srnjadi in prebujena narava, prvo pomladno cvetje. Sestopile smo v smeri Rake v vas Srobotnik. V vasi smo naključno srečale županjo Občine Kostel, gospo Lilijano Butina, ki nas je prijazno sprejela in predstavila občino in zanimivosti v okolici. Res nam je s svojo preprostostjo in kostelščino sedla v srce. Še bi lahko klepetale, a so nas želodčki priganjali v gostišče na zasluženo kosilo.

Zadovoljstvo in utrujenost na obrazih so povedale več kot tisoč besed. Doživele smo kostelsko pokrajino v svoji neokrnjeni naravi, s pestrim rastlinskim in živalskim svetom. Je neponovljiv naravni biser, še se bomo vrnili.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj