Na vsebino

Praznični pohod na Butoraj in Sadeže

Planinsko društvo Črnomelj je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Butoraj tudi letos za občane organiziralo tradicionalni pohod ob kulturnem prazniku.

Na izhodišču v Črnomlju se je zbralo preko osemdeset udeležencev. Po gozdni poti smo se odpravili proti Butoraju, kjer so nas pričakale članice in člani Gasilskega društva Butoraj. Sledil je krajši kulturni program, ki so ga pod vodstvom Jožice Kuzma pripravili tamkajšnji osnovnošolci. Vse prisotne je pozdravil predstavnik butorajskih gasilcev in predsednik Planinskega društva Črnomelj; sledila je pogostitev s številnimi domačimi dobrotami. Nato smo nadaljevali pot, ki nas je vodila mimo cerkvice Sv. Marka, po gozdu mimo hišice Rdeče kapice na razgledne Sadeže. Tam sta nas pri svojem hisu pričakala gostoljubna Jožica in Ciril Kuzma ter nas pogostila. Pohod se je zaključil pri Maleričevi zidanici ob prešernem branju Prešernove poezije.

Prostovoljne prispevke, ki smo jih zbrali udeleženci pohoda, smo podarili gasilskemu društvu Butoraj.

Vir: PD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj