Na vsebino

Tempoo skozi tunel

Sobotnega pohoda pohodniške skupine Tempoo iz Semiča se je udeležilo 13 pohodnikov. To je bi že 8. tradicionalen pohod. Štarta se iz Semiča in se gre skozi tunel, zato se mu tudi reče Tunel. Ko se pride iz tunela ven, se gre do vodnega zajetja Bajer. Z zajezitvijo potoka na Bajerju za potrebe delovanja parnih lokomotiv je nastal večji ribnik. Ob njem stoji stavba, v kateri je ohranjena in muzejsko predstavljena vodna črpalka. Pot smo nadaljevali do vasi Potoki, čez Vimol do najvišje pohodne točke Križ, kjer smo lani postavili velik križ - obeležje, tam je bi prej lesen, star in podrt križ.

Tukaj smo imeli krajši premor, nato hoja do Kmetije Plut, kjer smo imeli kosilo - postrvi. Kasneje še na Smuk nad Semičem.

V večernih urah smo imeli zaključek v Semiču. Zanimivost pa je, da mora vsak s seboj v nahrbtniku prinesti pariček - klobaso, nakar se vse skupaj skuhajo in pojejo. Še nobeden ni v osmih letih "pogruntal", katera je njegova!

Vir: Pohodniška skupina Tempoo

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj