Na vsebino

Prekrasen rojstni dan za Kurtića, Spal zaslužil milijone

Izkušeni slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je na 31. rojstni dan podpisal pogodbo s Parmo, svojim že osmim klubom na Apeninskem polotoku. Sodelovanje je sklenil do poletja 2023, Parma pa bo Spalu nakazala 3,5 milijona evrov.

Slovenski zvezni igralec Jasmin Kurtić je po uspešno opravljenem zdravniškem preizkusu uradno sklenil zvestobo Parmi in na dan, ko je na rojstnodnevni torti upihnil 31 svečk, na stadionu Ennio Tardini ponosno poziral z dresom novega kluba. Belokranjec bo tako izkusil igranje že v osmem različnem italijanskem klubu.

Po Palermu, kjer je leta 2011 začel spoznavati čare serie A, je na Apeninskem polotoku nosil tudi dres Vareseja, Sassuola, Torina, Fiorentine, Atalante in Spala, s katerim je v leto 2020 vstopil na zadnjem mestu. Bojazni in pritiska, ki ga prinaša krčevit boj za obstanek, bo v dresu Parme bistveno manj.

Klub iz bogate dežele, ki je v preteklosti dosegal imenitne rezultate tako v Italiji kot tudi evropskih tekmovanjih, namreč po 18 krogih zaseda visoko sedmo mesto in je bližje vrhu kot dnu prvoligaške razpredelnice. Kurtić je v tej sezoni za Spal odigral 16 tekem in dosegel dva zadetka.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj