Na vsebino

Prvenec Mateja Malenška v prvi ligi

Matej Malenšek je poskrbel za izenačenje v Stožicah. Foto: NK Radomlje
Matej Malenšek je poskrbel za izenačenje v Stožicah. Foto: NK Radomlje

Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Prvi zadetek za Radomljane je dosegel mladi Matej Malenšek, za katerega je bil to tudi prvi gol v elitni slovenski nogometni ligi.

Olimpija je povedla v 9. minuti iz protinapada, ko je bil uspešen Ivan Durdov. V 38. minuti pa je izenačil Kalcer. Zadel je Matej Malenšek. Tin Hrvoj je podal pred vrata, Matevž Vidovšek je branil, toda žoga se je odbila do 18-letnega Belokranjca, ki je žogo pospravil v mrežo in se veselil premiernega zadetka v Prvi ligi. Nadarjeni napadalec, ki je svojo mlado nogometno pot začel pri NK Bela krajina, je pred dvema letoma z debitantskim nastopom na tekmi proti Celju s 16 leti in 341 dnevi postal najmlajši debitant rumeno-črnih v zgodovini prvoligaškega tekmovanja ter najmlajši debitant med vso prvoligaško konkurenco v sezoni.

Olimpija je znova povedla v 54. minuti po strelu Elšnika z bele točke, končni izid pa je v 78. minuti z glavo postavil Dobrovoljc.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj