Na vsebino

Rudi Požeg Vancaš doživlja drugo nogometno pomlad

Foto: DVTK.hu
Foto: DVTK.hu

Potem ko Rudi Požeg Vancaš v preteklih sezonah ni imel ravno veliko razlogov za zadovoljstvo, je z letošnjim prestopom iz Kopra v DVTK Diosgyor, kot kaže zadel v polno. 29-letni krilni napadalec, ki je svojo nogometno pot pričel v Kolpi iz Podzemlja in se je v svojih najboljših časih prebil celo do članske reprezentance Slovenije, v vrstah madžarskega prvoligaša kaže odlične predstave. S petimi zadetki je prvi strelec kluba, poleg tega je v statistiko letošnje sezone vpisal še tri podaje, kar ga uvršča med vidnejše igralce v madžarskem prvenstvu.

Izkazal se je tudi pretekli konec tedna, ko je DVTK gostoval pri Kisvardi in zmagal z 1:2. Igralec tekme je bil prav izkušeni Belokranjec, ki je v 41. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki svojo ekipo popeljal v vodstvo. SofaScore mu je za prikazano podelil visoko oceno 8,1, z izvrstno predstavo pa si je prislužil tudi uvrstitev v najboljšo enajsterico kroga. DVTK je prišel do sedme zmage v sezoni in s 23-imi točkami trenutno zaseda sedmo mesto na lestvici prve madžarske lige.

Rudi Požeg Vancaš je v slovenskem prvenstvu doslej igral za Domžale, Celje, Maribor in Koper. Lanskega januarja je odšel k Černomorcu v Odeso in se po izbruhu vojne v Ukrajini za kratek čas preselil v kazahstanski Tobol. Nato se je vrnil v Slovenijo in brez večjega uspeha zaigral za Koper, od koder se je letos poleti preselil na Madžarsko.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj