Na vsebino

Sedmošolci v CŠOD Kavka 1

V ponedeljek, 19. 3. 2018, smo se učenci 7. razredov odpravili v šolo v naravi na Livške Ravne nad Kobaridom. Ob 5.30 smo krenili izpred šole proti Kobaridu, kjer smo si ogledali ribogojnico in močvirje Kobariško blato. Nato smo se odpravili proti domu Kavka. Tam smo najprej imeli kosilo, po njem pa smo se učenci 7. a razreda odpravili na hojo na krpljah. Ob vrnitvi v dom smo imeli večerjo, po njej smo šli na nočni sprehod. V domu smo opisali naš dan in se nato počasi odpravili spat.

Ana M., 7. a

Ob prihodu v Kobarid smo si najprej ogledali ribogojnico, kjer sta nam učiteljica Monika iz doma Kavka in tamkajšnji uslužbenec pokazala več vrst postrvi. Zapomnila sem si le soške postrvi. Potem smo si ogledali še Kobariško blato, zatem pa se odpravili na Livške Ravne v dom Kavka. Tam smo si najprej pripravili sobe, potem pa pojedli kosilo. Nato smo imeli uro počitka, ki smo jo preživeli v sobah. Po počitku, od 14.30 do 17.00, smo imeli z učiteljem Zoranom učne ure lokostrelstva. Osebno mi je bil to najboljši del dneva. Po večerji smo šli na enouren sprehod. Po vrnitvi v dom smo v jedilnici napisali kratek povzetek dneva, nato pa šli spat.

Asia P., 7. b

Danes sem se morala zbuditi že ob 4.15. Peljali smo se proti Kobaridu. Ustavili smo se v ribogojnici, videli smo 3 vrste postrvi. Nato smo si ogledali Kobariško blato in kasneje odšli do doma Kavka. Tam smo se razpakirali, imeli kosilo in uro počitka. Potem smo odšli v ‘zeleno učilnico’ in razpravljali o raznih živalih. Odšli smo na pohod v gozd in iskali morebitne sledi živali. Ob petih smo prišli nazaj in počakali na večerjo. Po njej smo se znova sprehodili, a tokrat v temi. V jedilnici doma smo nazadnje napisali še kratek opis dneva in se odpravili spat.

Adriana in močnejši Midjan iz 7. c

Vir: OŠ Loka

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj