Na vsebino

Skupna zmaga na 22. športnem srečanju diabetikov Slovenije

Društvo diabetikov Metlika se je udeležilo 22. športnega srečanja v Olimju. Na programu je bilo mnogo športnih disciplin in šah. Skoraj v vseh smo imeli tekmovalce med prvimi tremi. Tako je v tenisu zmagal Drago Prevalšek, tretji je bil Peter Štefanič. V namiznem tenisu je slavil zmago Boris Govednik. V badmintonu je zmagala Marina Malnerič, druga je bila Stana Bajuk. Ekipno v balinanju je bila tretja mešana ekipa v sestavi Ivanka Zlobec, Elka Vidic, Milena Mali in Franc Popit. Tako se je na koncu pokazalo, da smo v skupnem seštevku krepko zmagali in zasedli prvo mesto.

Poleg športnih tekmovanj sta bila na sporedu še dva pohoda, prvi krajši in drugi daljši. Udeleženci, ki niso tekmovali in hodili pa so poslušali predavanje o sladkorni bolezni. Na prireditvenem prostoru je organizator poskrbel še za merjenje sladkorja v krvi in krvnega pritiska.

Ob koncu tekmovanj smo si privoščili telečjo obaro z ajdovimi žganci. Za sladico je bil klasični jabolčni zavitek. Kasno popoldne smo se odpravili proti domu. Med potjo smo se ustavili na počivališču malo pred Novim mestom. Peter Štefanič je spet od nekod privlekel skrite rezerve jedače in pijače. Tako smo si privoščili še malo večerjico. Na poti proti domu smo tudi zapeli in tudi nekaj šal sta povedala Peter in Elka.

Naše druženje je zaključil naš predsednik Slavo Prevalšek z nagovorom in dobrimi željami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj