Na vsebino

Skupni ribolov na kralja voda

Druga sobota v februarju nam sicer ni prinesla najlepšega vremena, a to ni odvrnilo belokranjskih ljubiteljev lova na sulca, da bi preizkusili svojo srečo v »kraljevskem ribolovu«.

Po krajšem premoru smo se v RD Črnomelj odločili, da letos zopet organiziramo skupni lov na sulca za vse svoje člane, simpatizerje ter zraven povabimo še ribiške tovariše iz nasprotnega brega reke Kolpe.

Ker ribiči vemo, da se dan lovi zjutraj, smo se včeraj ob 7. uri zbrali v gostišču Madronič v Prelesju. V posebno čast nam je bil prihod tovarišev iz hrvaške ribiške družine ŠRD Kamačnik-Vrbovsko, saj s tem krepimo t.i. mednarodno sodelovanje za boljši jutri reke Kolpe. S svojim prihodom nas počastil tudi župnik iz Adlešič, tudi sicer strasten sulčar, ki je vsem 16 ribičem zaželel dober prijem.

Po zajtrku in pozdravnem govoru predsednika RD Črnomelj Boštjana Domitroviča, smo vsi polni upanja in entuziazma odšli na lov sulca.

Svojo ribiško srečo smo poskušali na jezovih vse od Gribelj, preko Adlešičev, do Vinice in nato še v tolmunih reke Kolpe v Poljanski dolini. Mrzla Kolpa nam je s svojim nekoliko povišanim vodostajem predstavljala idealne pogoje za lov, a to na drugi strani zahteva od ribiča tudi večjo previdnost pri ribolovu z jezu, saj bi bilo nenačrtovano kopanje v mrzli reki skrajno neprijeten podvig.

Kralj naših voda ta dan ni bil najbolj razpoložen, zato smo imeli bolj skromen ulov. Interes za naše umetne vabe je pokazalo le nekaj manjših sulcev.

Vidno izčrpani, a bogatejši za dragoceno izkušnjo pri lovu sulca, smo se pod vtisom neokrnjene narave reke Kolpe podali h kosilu. Sledilo je skupno druženje in izmenjevanje izkušenj.

Na koncu smo se vsi skupaj strinjali, da naslednje leto dogodek ponovimo in si pred razhodom zaželeli dober prijem v prihodnjem ribolovnem letu.

Vir: RD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj