Na vsebino

Slovenj Gradec premočan za črnomaljske rokometaše

V 9. krogu 1.B državne lige je RK Črnomelj že v petek gostoval v Slovenj Gradcu in po treh zaporednih zmagah v gosteh izgubil proti domačinom z rezultatom 29:25.
V prvem polčasu so igralci Črnomlja nadzorovali potek igre in bili ves prvi polčas v prednosti za največ 4 zadetke, za večjo prednost pa bi potrebovali nekaj sreče in zbranosti pri strelih iz čistih situacij, v tem delu se je izkazal domači vratar, ki je bil najbolj zaslužen, da so domačini proti koncu prvega dela uspeli razliko zmanjšati na le 2 zadetka prednosti za Črnomelj. Rezultat ob polčasu je bil 13:15.
V drugem polčasu so domačini z agresivno obrambo onemogočili gostujoče strelce iz razdalje, tako da je RK Črnomelj v 15-ih minutah drugega polčasa dosegel le 3 zadetke. Da pa razlika v korist domačinov ne bi bila še večja, je poskrbel vratar Črnomlja Ivan Bagarič. Vseeno so domačini v 43. minuti uspeli spreobrniti rezultat in s petimi zaporednimi zadetki so iz zaostanka dveh golov prešli v vodstvo s tremi.
Prednost dveh do petih zadetkov so nato uspeli zadržati vse do konca tekme, ki se je končala z rezultatom 29:25.
Na koncu tekme so prve minute v članski ekipi dobili tudi trije igralci kadetske ekipe RK Črnomelj: vratar Matic Plut, Andraž Šterk in Gašper Kostelec, ki je v 29. miuti tudi dosegel svoj prvi gol za člansko ekipo.
Za Črnomelj so nastopili: Vratarji Matic Plut, Ivan Bagarič in Tomaž Peteh.
Igralci: Žan Pezdirc 4, Dino Štrucelj 1, Gašper Kostelec 1, Marko Štrucelj 3, Luka Horvat, Rudi Slobodnik 2, Anže Weiss 7, Gregor Stariha 6, Uroš Mihelič 1, Max Schweiger, Andraž Šterk in Sebastjan Slemenšek.

Vir: RK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj