Na vsebino

Štubljar čudežno branil, a poraza ni mogel preprečiti (video)

Lovro Štubljar se je izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami. Foto: NK Domžale
Lovro Štubljar se je izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami. Foto: NK Domžale

Nogometaši Kalcer Radomelj so v 26. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:0 (0:0), še bistveno težji poraz slednjih pa je rešil izjemno razpoloženi vratar Lovro Štubljar. 19-letni Belokranjec, ki se je v začetku leta kot posojeni nogometaš italijanskega Empolija vrnil v Domžale, je prvič zablestel že v 6. minuti tekme, ko je čudežno ubranil strel Dejana Vokića iz neposredne bližine. Priložnosti za Radomlje so se nato kar vrstile, tako da je bilo že po pol ure igre jasno, da je vratar Štubljar glavni kandidat za naziv igralca tekme. V prvem polčasu je ustavil štiri strele v okvir gola in bil nerešljiva uganka za domače igralce.

Odpor Domžal oziroma vratarja Štubljarja je trajal še polovico drugega polčasa. V 69. minuti je mrežo gostov načel Madžid Šošić, ki je z glavo matiral Štubljarja, pet minut kasneje pa je isti igralec prodrl v kazenski prostor in s strelom z leve strani kazenskega prostora še drugič zadel mrežo Domžal.

Lovro Štubljar, ki je znova tudi med izbranci selektorja mladinske nogometne reprezentance Milenka Aćimovića, ki se bodo 22. marca zoperstavili vrstnikom iz Bosne in Hercegovine, sicer še lovi svojo prvo tekmo brez prejetega gola v Prvi ligi Telemach.

Nekaj posredovanj mladega vratarja Domžal in njegovo izjavo po tekmi, si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj