Na vsebino

Šuler odkrito o prestopu Aljoše Matka v Olimpijo

Foto: NK Olimpija
Foto: NK Olimpija

Pred nedeljskim večnim derbijem v Ljubljani so se pri Ekipi SN pogovarjali s športnim direktorjem NK Maribor Markom Šulerjem, ki je brez dlake na jeziku spregovoril tudi o prestopu nekdanjega vijol'čnega bojevnika Aljoše Matka v zmajevo gnezdo.

Na vprašanje, ali drži, da je bil Matko najprej ponujen Mariboru, a da je Šuler vrnitev 21-letnega Belokranjca zavrnil z obrazložitvijo, da ne želi odžirati minut drugemu mlademu slovenskemu reprezentantu, Ninu Žuglju, je dejal: "To ne drži, vsaj ne popolnoma. Res nam je bil ponujen, vendar na način, ki zame ni pravi. 'Pridem k vam ali grem drugam,' zame ni način oziroma dokaz, ki si ga želim imeti v rokah, ko se dogovarjam o prihodih v Ljudski vrt. Pripadnost je zame vendarle zelo pomembna. Želim si fante, ki želijo biti v Mariboru, ki vedo, zakaj so v Mariboru. Če bi Matko imel željo, tisto pravo, priti v Maribor, potem bi danes tudi bil v Mariboru."

Ali bi se vendarle bolj potrudil in Matka vrnil pod Kalvarijo, če bi vedel, da bo v nasprotnem primeru pristal pri največjih konkurentih petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, pri Olimpiji, pa je Šuler odgovoril: "Pa saj sem vedel. Ravno to je bila tista stvar, ki je bila zame moteča. Da ti nekdo reče, 'ali pridem k vam ali grem k Olimpiji' … Pri meni je bila v tistem trenutku stvar zaključena. Na tak način se ne prestopa v Maribor," je razkril športni direktor vijoličastih.

Vir: Ekipa24
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj