Na vsebino

Mitja Ilenič krepko za največjimi zaslužkarji v ligi MLS

Foto: @nycfc
Foto: @nycfc

V ZDA so plače športnikov javne in vsem dostopne, pa naj gre košarko, bejzbol, hokej, ameriški nogomet ali pa tisti »naš«, evropski nogomet. Preko velike luže si v ligi MLS kruh služi tudi Mitja Ilenič. Komaj 18-letni Tribučan, ki je iz Domžal prestopil k ekipi New York City, ima za aktualno sezono zagotovljenih 295.700 dolarjev, poroča Ekipa 24.

Talentirani branilec pa ni najbolje plačani Slovenec v ligi MLS. Največ od Slovencev zasluži nekdanji vratar Olimpije Aljaž Ivačič, ki ima pri Portlandu v tej sezoni zagotovljenih 460 tisoč dolarjev. Na drugem mestu je nekdanji up Maribora Žan Kolmanič, ki v dresu Austina prejema 325 tisoč dolarjev na sezono.

Seveda pa so omenjeni Slovenci po zaslužku daleč za največjimi zvezdniki v ligi MLS. Na vrhu je izkušeni Švicar Xherdan Shaqiri (Chicago), ki bo v tej sezoni svoj bančni račun obogatil za 8,1 milijona dolarjev. Na drugem mestu je italijanski napadalec Lorenzo Insigne (Toronto), ki bo zaslužil 7,5 milijona dolarjev, tretji na lestvici največjih zaslužkarjev pa je legendarni Mehičan Javier Hernandez 'Chicharito' (Los Angeles Galaxy), ki bo v žep pospravil 7,4 milijona dolarjev.

Vir: Ekipa 24

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj