Na vsebino

Topliški medvedi (U14) na najmočnejši turnir na svetu

Vrhunec letošnje sezone za ekipo U14 HK Dolenjske Toplice je vsekakor udeležba na največjem inline hokej turnirju na svetu – Sparta Cup v mestu Igualada v Španiji, kamor se odpravljajo danes.

Na turnir je prijavljenih 76 hokejskih ekip več starostnih skupin s skupno 850 igralci iz 30-tih držav sveta. Hokejski klub Dolenjske Toplice se bo s svojo mladinsko ekipo (U14) tovrstnega tekmovanja udeležil prvič v zgodovini kluba. Na pot se odpravljajo dan pred začetkom turnirja, vrnejo pa se prvi dan v aprilu.

Predsednik Hokejskega kluba Dolenjske Toplice: “Udeležba na turnirju je nagrada fantom za vztrajnost in za osvojene kar tri naslove državnih prvakov zapored. Vsi fantje so izjemno talentirani. Brez timskega dela, treninga in optimizma tudi takrat, ko ne gre vse po planu, jim to ne bi uspelo. Tovrstno tekmovanje je zahteven finančni zalogaj tako za klub kot tudi za starše mladincev, a smo s starši stopili skupaj in pridobili sponzorska sredstva več podjetij tako v dolenjski kot tudi belokranjski in širši regiji. Vsem podjetjem, ki so prepoznala športno iskrico in veliko željo mladih hokejistov po udeležbi na tako velikem tekmovanju, se tudi javno iskreno zahvaljujemo. “

Trener ekipe U14, Klemen Sodržnik: “Turnirja se udeležuje 76 ekip iz celega sveta. Fantje se zavedajo, da bodo za uspeh potrebni povezana igra, učinkoviti napadi in izjemna obramba. Naš moto ostaja: Poraz ne obstaja. Ali zmagaš, ali se nekaj naučiš.”

Ekipo U14 sestavljajo: Izak Lavrič, Tin Marc Klobučar, Nil Jug, Noel Jug, Erazem Kavčič, Luka Volf in Val Pavlin iz Dolenjskih Toplic, Luka Kavšek iz Črnomlja, Maks Ribič in Mark Ribič iz Novega mesta ter Tai Sodržnik iz Ljubljane.

V Španijo se odpravljajo ponosni na dejstvo, da bodo zastopali Slovenijo na tako velikem mednarodnem tekmovanju in obljubljajo, da se bodo borili kot se za prave topliške medvede spodobi. Držite pesti za topliške šampijone in spremljajte dogajanje v Španiji med 27. marcem in 1. aprilom prek objav na uradni Facebook strani kluba (HK Dolenjske Toplice).

Vir: HK Dolenjske Toplice
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj